Ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Hanzeweg

Ontwerpbestemmingsplan, ontwerp zonebeheerplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder (artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c, eerste lid Wet geluidhinder)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Hanzeweg ter inzage ligt. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Hanzeweg dat is gelegen tussen het Twentekanaal en de Berkel. In het nieuwe bestemmingsplan worden de verouderde bestemmingsplannen geactualiseerd. Bedrijven houden hun bestemming. Daarnaast worden via een wijzigingsbevoegdheid mogelijkheden gecreëerd om de invulling van het gebied mogelijk te maken, zoals beschreven in het Masterplan Etalage naar de Toekomst.

Ook het ontwerp zonebeheerplan ligt ter inzage. In het plan staat aangegeven hoe met geluid op en rond bedrijventerrein Kwinkweerd en bedrijven langs de Goorseweg wordt omgegaan. Het zonebeheerplan biedt duidelijkheid over de milieugebruiksruimte die beschikbaar is voor de bedrijven en het totale gebied. Ook worden de kaders aangegeven waaraan vergunningaanvragen voor het aspect geluid worden getoetst.

Tevens ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder heeft betrekking op de toekomstige woningen als op de bestaande woningen. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van nieuwe woningen aan de Hanzeweg mogelijk. Bovendien komen de bestaande woningen aan de Hanzeweg buiten de grens van het gezoneerde industrieterrein te liggen. Aangezien de geluidsbelasting ter plaatse van deze woningen hoger kan zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 50dB(A) worden in het kader van het bestemmingsplan hogere grenswaarden vastgesteld. De hogere grenswaarde voor ieder van de woningen bedraagt 55 d(B)A.

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Hanzeweg, het ontwerp zonebeheerplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 2 december 2010 voor de duur van zes weken (tot en met 12 januari 2011) ter inzage bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem Op www.lochem.nl kunt u een directe link vinden naar de plaats waar het ontwerpbestemmingsplan digitaal kan worden ingezien. De digitale bestanden van het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerp zonebeheerplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder zijn beschikbaar via de gemeentelijke website.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Tegen het ontwerp zonebeheerplan kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde zes weken mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende de inzagetermijn van zes weken mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Markt 3 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8–12:30 uur en op donderdag van 8:00–20:00 uur. U kunt daarnaast ook een afspraak maken voor een bezoek op een ander tijdstip.

Naar boven