Koninkijk besluit van 8 november 2010, nr. 10.003058, tot aanwijzing ter onteigening van gronden in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp ten name van het bureau Beheer Landbouwgronden ten behoeve van de uitvoering van de bestemmingsplannen ‘Groenzone Berkel-Pijnacker’ (Onteigeningsplan Groenzone)

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend, dat ingevolge artikel 78, zevende lid, van de onteigeningswet, op het gemeentehuis van Lansingerland met ingang van 16 december 2010 en op het ministerie van Infrastructuur en Milieu, locatie Rijnstraat 8 te Den Haag, met ingang van 9 december 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt het koninklijk besluit van 8 november 2010, nr. 10.003058.

De in het koninklijk besluit op verzoek en ten name van het Bureau Beheer Landbouwgronden ter onteigening aangewezen gronden binnen het onteigeningsplan ‘Groenzone’ zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan ‘Groenzone Berkel-Pijnacker’. De door de Kroon ter onteigening aangewezen gronden zijn bestemd voor ‘Natuurgebied’, ‘Recreatieve doeleinden, natuur en waterberging’ en ‘Waterkering en Waterstaatsdoeleinden’.

Op de ter onteigening aangewezen gronden zullen werken worden uitgevoerd die er toe strekken dat het huidige agrarische weidegebied wordt omgezet in een natuur- en recreatiegebied met een aangepaste waterhuishouding, dat gedeeltelijk openbaar toegankelijk gemaakt zal worden voor fietsers en wandelaars.

Het koninklijk besluit is geplaatst in de Staatscourant van 8 december 2010.

Tegen het besluit staat geen beroep open.

Inlichtingen: 070-3392894 (B. Vink Tzn.).

Naar boven