stcrt-2010-1930-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Dorst-oost’

Het college van Oosterhout maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 11 februari 2010 gedurende 6 weken bij de publieksbalie in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout, gedurende openingstijden, voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorst-oost’ bestaande uit een toelichting, regels en verbeeldingen. De aan dit ontwerpbestemmingsplan ten grondslag liggende onderzoeken liggen hier ook ter inzage. Daarnaast liggen het ontwerp-exploitatieplan ‘Dorst-oost’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage. Deze stukken zijn tevens in Dorpshuis ‘De Klip’, Sint Franciscusstraat 8 te Dorst ter inzage gelegd. Genoemde stukken zijn (net als de voor deze plannen verrichte onderzoeken) tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.oosterhout.nl. (Inwoners→ ruimtelijke ontwikkeling→ projecten→ Dorst).

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, gelegen ten oosten van de kern Dorst, ten zuiden van de spoorlijn Breda–Tilburg en ten noorden van de Oude Tilburgsebaan. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van ruim 170 woningen.

Gedurende de termijn van terinzageligging tot en met 24 maart 2010 kan eenieder zijn of haar zienswijzen schriftelijk of mondeling bij de raad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout.

Daarnaast ligt het beeldkwaliteitsplan voor Dorst-oost ter inzage. Dit plan ligt ter inzage in het kader van de gemeentelijke inspraakverordening. Ook hiertegen kunnen tot en met 24 maart 2010 zienswijzen worden ingediend. Deze dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Stedelijke Ontwikkeling via het telefoonnummer 0162-489808.

Oosterhout, 10 februari 2010

Naar boven