stcrt-2010-1562-h1-001.png Herhaalde publicatie ontwerpbestemmingsplan ‘Onderdijk-Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg’

In de Staatscourant van 3 februari 2010 is met nr. 1562 het Ontwerpbestemmingsplan 'Onderdijk-Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg' gepubliceerd. Per abuis stond er een fout in de tekst. Daarom vindt u hieronder de volledige, juiste publicatie.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Onderdijk-Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg’

De gemeente Wervershoof wil een woningbouwlocatie ten zuiden van de Dirk Bijvoetweg in Onderdijk gaan ontwikkelen. Deze locatie van 4,5 ha is momenteel in agrarisch gebruik, maar staat in de Structuurvisie Wervershoof 2020 aangegeven als nieuwe woningbouwlocatie. Er zullen in het gebied 80 woningen gebouwd. De nieuwbouw zal gefaseerd plaatsvinden, eerst zal het noordelijk deel worden ontwikkeld, daarna het zuidelijk deel.

Het bestemmingsplan ‘Onderdijk-Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg’ biedt voor de nieuwe woningbouwlocatie het planologisch kader.

In het ontwerpbestemmingsplan worden de relevante beleidskaders en de ruimtelijke uitgangspunten beschreven. Verder wordt er aandacht besteed aan de diverse omgevingsfactoren en de uitvoerbaarheid van het plan. Voor de uitgangspunten van de beeldkwaliteit is een apart beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Voorontwerpbestemmingsplan en reactienota

Een voorontwerp van het bestemmingsplan heeft met ingang van 1 oktober 2009 op grond van de gemeentelijke inspraakverordening zes weken ter inzage gelegen. Voorts is het vooroverleg naar diverse overlegpartners verstuurd. De ontvangen inspraak- en overlegreacties zijn van een antwoord voorzien en verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Onderdijk-Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg’, het beeldkwaliteitsplan en de overige stukken liggen met ingang van vrijdag 12 februari 2010 zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, sector Ruimte, Raadhuisplein 1 te Wervershoof. U kunt hiervoor iedere werkdag van 08.30 tot 12.00 uur terecht. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan op de website www.wervershoof.nl raadpleegbaar.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk aan ons kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Wervershoof, Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof. Voor een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken met een medewerker van de sector Ruimte, bereikbaar onder nummer (0228) 58 71 34. Het is niet mogelijk uw zienswijze telefonisch of per e-mail kenbaar te maken. Zienswijzen die zijn ingediend naar aanleiding van de voorgaande publicatie zullen in deze procedure worden meegenomen.

Naar boven