Ontwerpbestemmingsplan Dorst-west en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting Dorst-west

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied Dorst-west een bestemmingsplan in procedure wordt gebracht. Ten behoeve van dit bestemmingsplan dienen naast het bestemmingsplan ook hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidsbelasting te worden vastgesteld.

Ontwerpbestemmingsplan Dorst-west

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening ligt dit ontwerpbestemmingsplan Dorst-west en het ontwerpbesluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken, ter inzage. Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, gelegen ten westen van de kern Dorst, ten zuiden van de spoorlijn Breda–Tilburg en ten noorden van de Baarschotsestraat. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van ruim 100 woningen.

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting Dorst-west

Het voornemen bestaat om, met toepassing van artikel 83 van de Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van de 3e bouwlaag van 46 te bouwen woningen (maximaal 60 dB). Hetontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere waarden,met bijbehorende stukken, ligt eveneens ter inzage.

Terinzageligging

Alle stukken liggen met ingang van 2 december 2010 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Deze stukken zijn tevens in Dorpshuis ‘ De Klip’, Sint Franciscusstraat 8 te Dorst ter inzage gelegd. Ook kunnen alle stukken geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op donderdag 9 december 2010 zal vanaf 18.30 uur een informatie-avond worden gehouden in dorpshuis De Klip, Sint Franciscusstraat 8 te Dorst.

Beeldkwaliteitsplan Dorst-west

Daarnaast ligt het beeldkwaliteitsplan voor Dorst-west ter inzage. Dit plan ligt ter inzage in het kader van de gemeentelijke inspraakverordening.

Mogelijkheid indiening zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging (dus tot uiterlijk 13 januari 2011) een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Dorst-west’. Tegen het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden en het beeldkwaliteitsplan Dorst-west dienen de schriftelijke zienswijzen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Dorst-west’ resp. ‘Zienswijze beeldkwaliteitsplan Dorst-west’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer van der Made van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, tel. 0162-489808.

Oosterhout, 1 december 2010

Naar boven