Vaststelling bestemmingsplan Bentinckspark, deelplan Kalkoven 2009

Het college van B&W maakt bekend dat de gemeenteraad op 18 november 2010 het bestemmingsplan ‘Bentinckspark, deelplan Kalkoven 2009’ gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan voor het gebied vast te stellen. Het bestemmingsplan maakt woningbouw en herbestemming van het voormalig bedrijfspand op de locatie Kalkoven mogelijk. Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op het voormalig bedrijventerrein tussen de Kalkovenstraat, de Kanaalweg en De Vos Van Steenwijklaan. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Deze hebben betrekking op de inwerking treding van de WABO per 1 oktober 2010 waardoor de toelichting en de regels van dit plan zijn aangepast.

De wijzigingen staan opgesomd in de Staat van wijzigingen en zijn te vinden in de reactienota, die in de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen, en het raadsvoorstel.

Daarnaast is voor het deel van het terrein waar de woningbouw is gesitueerd een beeldkwaliteitplan voorbereid. In het beeldkwaliteitplan wordt een toekomstig beeld van de woningen gepresenteerd. Dit beeldkwaliteitplan wordt gebruikt als toetsingskader bij de te realiseren woningen.

Daarnaast heeft het college van B&W ten behoeve van het bestemmingsplan bij besluit van 1 november 2010 hogere geluidgrenswaarden vastgesteld. Het vaststellen van de hogere grenswaarde heeft betrekking op de gesitueerde woningbouw in het plangebied als gevolg van wegverkeerslawaai van de Kanaalweg en industrielawaai.

Het beeldkwaliteitplan, gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit vaststelling hogere grenswaarde liggen van 2 december 2010 tot en met 12 januari 2011 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt het gewijzigde bestemmingsplan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen de vaststellingsbesluiten en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen een ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen een ontwerp(besluit).

Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de inzagetermijnberoep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit van het college tot vaststelling van de hogere grenswaarde treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Naar boven