Bestemmingsplan ‘Zeepweg’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Zeepweg’ gewijzigd heeft vastgesteld. Er is geen exploitatieplan vastgesteld, daar er op grond van artikel 6.24 Wro een realisatieovereenkomst is afgesloten.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 11 starterwoningen en drie vrije sector woningen aan de Zeepweg/Hogeweg te Gronsveld. Dit plan voorziet in het planologisch mogelijk maken van de bouwmogelijkheden op de voornoemde locatie. Er zijn derhalve nog geen bouwtekeningen van de woningen voorhanden.

Op basis van het vigerende bestemmingsplan is het realiseren van 14 woningen op deze locatie niet mogelijk. Een gedeeltelijke bestemmingsplanherziening is dan ook noodzakelijk. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening wordt daarom een nieuw bestemmingsplan gemaakt dat voldoet aan de huidige regelgeving en inzichten.

Het gewijzigd vastgesteld plan ligt tezamen met het raadsbesluit, de ‘Notitie zienswijzen betreffende het ontwerpbestemmingsplan ‘Zeepweg’, de ‘Notitie ambtswijzigingen betreffende het ontwerpbestemmingsplan ‘Zeepweg’ alsmede de uit beide notities voortvloeiende wijzigingen, vanaf 6 december 2010 tot en met 31 januari 2011 tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis in Eijsden, Breusterstraat 27. Tevens liggen de voornoemde stukken vanaf 4 januari 2011 ter inzage in het gemeentehuis in Margraten, Amerikaplein 1.

Wenst u het plan op een ander tijdstip dan tijdens de openingsuren in te zien dan kunt u contact opnemen met dhr. J. Rutten of mevr. J. Starren via het nummer 043-4095252 (Eijsden) of 043-4588488 (Margraten).

Let op: in verband met het samengaan van beide gemeenten zijn beide gemeentehuizen in de periode van 20 december 2010 tot en met 3 januari 2011 gesloten en kan het plan met bijbehorende stukken derhalve niet tijdens openingsuren worden ingezien. Wenst u in deze periode het voornoemde plan in te zien, dan kunt u contact opnemen met de in de vorige alinea genoemde medewerkers.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende documenten is ook digitaal te raadplegen via www.eijsden.nl onder ‘projecten en plannen’, ‘Dossier Zeepweg’ en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, kunnen binnen de hierboven vermelde termijn tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen. Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepsschrift en een verzoek zoals hiervoor genoemd is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Eijsden, 6 december 2010

Burgemeester en wethouders van Eijsden,

de secretaris,

J.F.M. Steinbusch.

De burgemeester,

M.H.E. Pelzer.

Naar boven