Rectificatie Ontwerpprojectbesluit, ontwerpbouwvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde voor geluid voor een nieuw te bouwen woning aan de Voorweg 96

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat met ingang van 3 december 2010 gedurende zes weken het ontwerpprojectbesluit (ex artikel 3.10 Wro), de ontwerpbouwvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarde voor geluid met bijbehorende stukken op grond van artikel 3.11 Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c Wet geluidhinder en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht voor het bouwen van een woning aan de Voorweg 96, ter inzage liggen bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpprojectbesluit behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Het ontwerpprojectbesluit met de ruimtelijke onderbouwing en de ontwerpbouwvergunning met bijbehorende stukken houden verband met de bouw van een woning aan de Voorweg 96. Het ontwerpbesluit hogere waarde voor geluid bevat een hogere waarde voor geluid voor wegverkeer die betrekking heeft op de nieuw te bouwen woning aan de Voorweg 96. De hogere waarde voor geluid is nodig omdat op deze locatie de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in die gevallen een hogere waarde voor geluid vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde. De vast te stellen hogere waarde past in het ‘Interimbeleid verlening hogere waarden in het kader van de Wet Geluidhinder’.

Indienen van zienswijzen

Ontwerpprojectbesluit/ontwerpbouwvergunning

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aanburgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Ontwerpbesluit hogere waarde voor geluid

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere waarde voor geluid kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aanburgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt ueen afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De publiekshal van het Stadhuis is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. Het ontwerpprojectbesluit, de ontwerpbouwvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarde geluid met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.PB00005-0002.

Zoetermeer, 2 december 2010

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven