stcrt-2010-1923-001.png Ontwerpbestemmingsplan Lijsterstraat ter inzage

Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Lijsterstraat’ ter inzage ligt.

Korte inhoud

Woningstichting QuaWonen wil 35 huurwoningen aan de westzijde van de Lijsterstraat slopen en vervangen door nieuwbouw. Door Venster Architecten is hiervoor een ontwerp gemaakt, dat bestaat uit drie appartementengebouwen. Het programma voorziet in totaal in 94 woningen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in de volgende woningtypen:

Gebouw 1 (nabij Noorderstraat): 22 sociale huur en 11 dure huur;

Gebouw 2 (middelste): 24 Maatschappelijk Gebonden Eigendom (MGE-)woningen en 10 koopwoningen;

Gebouw 3 (nabij Nachtegaalstraat): 27 koopwoningen.

Het geldende bestemmingsplan Kortland staat het bouwplan niet toe. Een herziening van het bestemmingsplan is daarom noodzakelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en alle overige relevante stukken liggen met ingang van donderdag 11 februari 2010 gedurende zes weken tijdens de openingsuren ter inzage bij het Publiekscentrum in de hal van het raadhuis aan het Raadhuisplein 2 te Krimpen aan den IJssel. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via de website van de gemeente: www.krimpenaandenijssel.nl.

Zienswijzen

Gedurende de hiervoor vermelde termijn kan eenieder op de volgende wijze haar/zijn zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel, postbus 200, 2920 AE Krimpen aan den IJssel.

  • Een digitale reactie kan worden ingediend via een reactieformulier op de gemeentewebsite onder nieuwbouwprojecten/Lijsterstraat.

  • Degene die een mondelinge reactie wil geven kan hiervoor een afspraak maken. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0180) 540649.

10 februari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven