Vastgestelde bestemmingsplannen gemeente Twenterand

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 19 oktober respectievelijk 9 november 2010 de volgende bestemmingsplannen gewijzigd heeft vastgesteld, te weten:

In de raadsvergadering van 19 oktober zijn vastgesteld:

  • 1. Het bestemmingsplan ‘Oosterweilanden zandwinlocatie’

    Het bestemmingsplan ‘Zandwinlocatie Oosterweilanden’ (NL.IMRO.1700.BPVZ2009MP0003-0302) schept het planologisch-juridisch kader voor het in fasen te ontwikkelen winlocatie voor beton- en metselzand. In het plan is tevens de zone rond Fayersheide aan de oostzijde van de zandwinlocatie opgenomen evenals het geprojecteerde klasseerterrein en zanddepot aan de westzijde. De aangebrachte wijziging in de toelichting betreft een verduidelijking van de consequenties van de planontwikkeling op het vlak van de flora en fauna.

  • 2. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2005, herziening Hoffmansweg 12’

    Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2005, herziening Hoffmansweg 12 voorziet in:

    • het terugbrengen van de maximaal toegestane oppervlakte stalruimte, zoals die thans vermeld is in artikel 10 van de planvoorschriften van het bestemmingsplan voor het buitengebied, tot de feitelijk benodigde ruimte voor het aantal vergunde dieren en

    • het aanpassen van het bouwperceel om het bijplaatsen van 3 sheds mogelijk te maken zodat voldaan kan worden aan de regelgeving gebaseerd op de Verordening Welzijnsnormen voor nertsen.

      De aangebrachte wijzigingen betreffen:

      • de titel van het herzieningsplan is gewijzigd in ‘Buitengebied herziening 2005, herziening Hoffmansweg 12’;

      • de in paragraaf 4 genoemde maatvoering is aangepast aan de feitelijke afmetingen van de sheds;

      • paragraaf 7 vervalt en is vervangen door:

  • 7. Voorschriften

    Artikel 1 Relatie met het bestemmingsplan Buitengebied, herziening 2005

    Op deze herziening zijn de voorschriften van het bestemmingsplan Buitengebied, herziening 2005 van toepassing, zoals vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 7 november 2006 en goedgekeurd door Gedeputeerde staten van Overijssel op 25 juni 2007, met dien verstande dat de in artikel 10 (Agrarisch gebied met landschapwaarden), lid 2 (bouwvoorschriften) onder sub a1 genoemde oppervlakte aan stalruimte ten behoeve van intensieve veehouderij voor het navolgende adres maximaal het vermelde aantal m² mag bedragen:

    Hoffmansweg 12 3.550 m2.

    Artikel 2 Titel

    Deze voorschriften kunnen worden aangehaald onder de titel:

    ‘Bestemmingsplan Buitengebied, herziening 2005, herziening Hoffmansweg 12’.

    • de verbeelding wordt in die zin aangepast dat het bouwperceel in overeenstemming is met de op het perceel aanwezige, vergunde en geprojecteerde bebouwing.

      In de raadsvergadering van 9 november is vastgesteld:

  • 3. Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Oosterweilanden en rondweg’.

    Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Oosterweilanden en rondweg’ (NL.IMRO.1700.BPVZ2009MP0004-0301) schept het planologisch-juridisch kader voor het in fasen te ontwikkelen bedrijventerrein direct ten oosten van de Rijksweg N36 en de aanleg van een verbindingsweg tussen de Geesterenseweg en de Oosterweilandweg/Rijksweg N36. De aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp betreffen:

    • het wijzigen van de verbeelding en de toelichting voor wat betreft de fasering van de bestemming ‘Bedrijventerrein-1’;

    • de passage in de toelichting en het landschapsplan ten aanzien van windmolens;

    • de toelichting aangaande de consequenties van de planontwikkeling voor de flora en fauna en

    • aanvullend akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai.

Terinzagelegging

U kunt de bestemmingsplannen ‘Oosterweilanden zandwinlocatie’ en ‘Bedrijventerrein Oosterweilanden en rondweg’ digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Beide plannen zijn eveneens digitaal in te zien via www.twenterand.nl onder ‘actueel – ter inzage’.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2005, herziening Hoffmansweg 12’ kan ingezien worden op de website van de gemeente.

De papieren exemplaren liggen met ingang van vrijdag 3 december 2010 zes weken voor eenieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen.

Beroepsmogelijkheden

Voor alle vastgestelde bestemmingsplannen geldt dat tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep kan worden ingesteld tegen het betreffende bestemmingsplan door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de door de raad aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. De besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven