Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Schelluinen-Oost en bestemmingsplan Over de Vliet III te Schelluinen

Burgemeester en wethouders van Giessenlanden maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Giessenlanden op 28 oktober 2010 gewijzigd heeft vastgesteld:

  • het bestemmingsplan Schelluinen-Oost te Schelluinen; en

  • het bestemmingsplan Over de Vliet III te Schelluinen.

Het bestemmingsplan Schelluinen-Oost omvat drie woonclusters van in totaal 37 woningen in het gebied ten zuiden van de Nolweg, ten oosten van de Kerkboomstraat en ten noorden van de Jan Snouckstraat te Schelluinen. Het bestemmingsplan Over de Vliet III omvat de bouw van 18 woningen in het gebied ten westen en ten zuiden van de Roerdompstraat in Schelluinen.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Deze wijzigingen c.q. aanvullingen zijn:

  • a. in het plan Schelluinen-Oost:

    • verschuiving van de drie vrijstaande woningen in het cluster Boerenerf met drie meter naar het westen;

    • verschuiving van de woning achter Kerkboomstraat 1B naar het noorden en wijziging in het bouwvlak;

    • wijziging in het bouwvlak van de schuilstal op cluster Boerenerf;

    • wijziging in het bouwvlak van de seniorenwoningen in het middelste cluster Woonheuvel;

    • enkele technische correcties;

    • tekstuele wijzigingen t.g.v. de inwerkingtreding van de Wet Wabo per 1 oktober 2010;

  • b. in het plan Over de Vliet III:

    • tekstuele wijzigingen t.g.v. de inwerkingtreding van de wet Wabo per 1 oktober 2010.

De bestemmingsplannen met vaststellingsbesluit liggen vanaf vrijdag 3 december 2010 gedurende 6 weken ter inzage.U kunt deze stukken raadplegen op www.giessenlanden.nl → Plannen en projecten → Bestemmingsplannen. Ook kunt u de bestemmingsplannen inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door in te zoomen op de kaart.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, alsmede belanghebbenden die bezwaar hebben tegen bovengenoemde vastgestelde wijzigingen kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de raad.

Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van deze Afdeling (adres idem), waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit tot vaststelling van het betreffende bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven