Vaststelling bestemmingsplan Lierop

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken bekend, dat de gemeenteraad van Someren in zijn vergadering van 27 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Lierop’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan beslaat de bebouwde kom van de kern Lierop. Aan de noordkant sluit het plangebied aan op de A67. De woonbebouwing aan de Lijestraat is de westelijke grens van het plangebied. De Slutelakker en de Otterdijkseweg vormen de oostelijke grens, met uitzondering van de woning op het perceel Heesvenstraat 22. De zuidelijk plangrens wordt bepaald door de Groenstraat (alleen de even nummers) en de Kromvenweg (inclusief de percelen met de huisnummers 4,6 en 8).

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp zijn:

  • Gewijzigde situering van de aardgasleiding op de verbeelding en aanpassing van artikel 13 van de planregels naar aanleiding van zienswijze van de Gasunie;

  • aanpassing van het bestemmingsvlak ‘Wonen’ op de verbeelding nabij Laan ten Boomen 15;

  • aan artikel 12 ‘Wonen’ van de planregels is een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd waarmee de vestiging winkels mogelijk gemaakt kan worden.

  • diverse tekstuele aanpassingen om het plan aan te laten sluiten op de terminologie van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO).

Het vastgestelde bestemmingsplan Lierop ligt met de bijbehorende stukken vanaf donderdag 2 december 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Ook buiten openingstijden kunt u het plan inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de heer H. Breman van onze afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. U kunt het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer is NL.IMRO.0847.BP02010012-VS01).

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit van de raad. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 1 december 2010

Naar boven