Vaststelling bestemmingsplan Dorpsstraat 69 − Keizerstraat 76−78

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken bekend, dat de gemeenteraad van Someren in zijn vergadering van 29 september 2010 het bestemmingsplan ‘Dorpsstraat 69 – Keizerstraat 76−78’ gewijzigd heeft vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt beoogd om de vervangende nieuwbouw op het perceel Dorpsstraat 69 mogelijk te maken in de vorm van een vrijstaande woning of een twee-onder-één-kap. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerp zijn in artikel 3 van de planregels enkele kleine tekstuele aanpassingen aangebracht (onjuiste verwijzingen).

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf donderdag 2 december 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Ook buiten openingstijden kunt u het plan inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de heer H. Breman van onze afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. U kunt het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer is NL.IMRO.0847.BP02010004-VS01).

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit van de raad. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 1 december 2010

Naar boven