Bestemmingsplan Helpman

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 20 oktober 2010 het bestemmingsplan Helpman heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan Helpman vervangt twee verouderde bestemmingsplannen. Het plangebied wordt begrensd door de sportvelden en de Rooms Katholieke begraafplaats aan de noordkant, de Hora Siccamasingel aan de westkant, de Van Ketwich Verschuurlaan en de Goeman Borgesiuslaan aan de zuidkant, de Troelstralaan en de Haydnlaan aan de oostkant. Het Rabenhauptterrein maakt er deel van uit en ook is de zogenaamde ‘nadere-eisenregeling Helperdiep’ in het plan opgenomen.

Uitgangspunt van het bestemmingsplan is het handhaven van bestaande planologische rechten en het vastleggen van de stedenbouwkundige uitgangspunten van de Helperdiepstudie. Rondom de Helper Westsingel zullen de komende jaren verschillende ontwikkelingen plaatsvinden. Deze ontwikkelingen pasten in het vorige bestemmingsplan Helpman en zijn ook weer mogelijk gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan Helpman. Voorbeelden zijn een woningbouwplan in de knik van het Helperdiep en de herinrichting van het kermisexploitantenterrein. Het plan maakt ook een ontheffing mogelijk om, indien dat op termijn gewenst is, het kermisexploitantenterrein te verplaatsen naar de overkant van de Helper Westsingel. Verder is voor een aantal bedrijfspercelen een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om op termijn de bedrijfsbestemming te veranderen naar de functie wonen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat van 4 juni 2010 tot en met 16 juli 2010 ter inzage heeft gelegen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 3 december 2010 tot en met 13 januari 2011 ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 8.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 3 december 2010 tot en met 13 januari 2011 kan tegen dit besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen, die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 2 december 2010

Naar boven