stcrt-2010-1577-h1-001.png Herhaalde publicatie ontwerpbestemmingsplan ‘Kagerban Sociaal-Cultureel Centrum De Schoof’

In de Staatscourant van 3 februari 2010 is met nr. 1577 het Ontwerpbestemmingsplan 'Kagerban Sociaal-Cultureel Centrum De Schoof' gepubliceerd. Per abuis stond er een fout in de tekst. Daarom vindt u hieronder de volledige, juiste publicatie.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Kagerban Sociaal-Cultureel Centrum De Schoof’

Op 13 december 2007 heeft de gemeenteraad van de gemeente Wervershoof besloten tot nieuwbouw van een nieuw sociaal-cultureel centrum De Schoof aan het Bisschop Grentplantsoen. Aan dit besluit ligt de notitie ‘Locatiekeuze nieuwbouw De Schoof’ ten grondslag. De planologische regeling voor de nieuwbouw is vastgelegd in het ontwerpbestemmingsplan ‘Kagerban Sociaal-Cultureel Centrum De Schoof’.

In het ontwerpbestemmingsplan worden de relevante beleidskaders beschreven, het ontwerp van de nieuwe Schoof en de ruimtelijke en functionele inpassing. Verder wordt er aandacht besteed aan de diverse omgevingsfactoren en de uitvoerbaarheid van het plan.

Voorontwerpbestemmingsplan en reactienota

Een voorontwerp van het bestemmingsplan heeft met ingang van 5 maart 2009 op grond van de gemeentelijke inspraakverordening zes weken ter inzage gelegen. Voorts is het voor overleg naar diverse overlegpartners verstuurd. De ontvangen inspraak- en overlegreacties zijn van een antwoord voorzien en verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Verder is er nog een vleermuisonderzoek verricht en in verband met de afstand tot de woonbebouwing een geluidsonderzoek verricht. Uit dit onderzoek blijkt dat De Schoof op de locatie aan het Bisschop Grentplantsoen ruimtelijk inpasbaar is, mits voldaan wordt aan een aantal aanbevelingen met betrekking tot de bouw.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kagerban Sociaal-Cultureel Centrum De Schoof’ ligt met ingang van vrijdag 12 februari 2010 zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, sector Ruimte, Raadhuisplein 1 te Wervershoof. U kunt hiervoor iedere werkdag van 08.30 tot 12.00 uur terecht. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan op de website www.wervershoof.nl raadpleegbaar.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk aan ons kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Wervershoof, Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof. Voor een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken met een medewerker van de sector Ruimte, bereikbaar onder nummer (0228) 58 71 34. Het is niet mogelijk uw zienswijze telefonisch of per e-mail kenbaar te maken. Zienswijzen die zijn ingediend naar aanleiding van de voorgaande publicatie zullen in deze procedure worden meegenomen.

Naar boven