Voorbereiding en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Landgoed Dennendonck

Artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Op grond van artikel 1.3.1, lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het Landgoed Dennendonck aan de Noodweg 34−40 in Hilversum.

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Dennendonck en de hierbij bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Dennendonck voorziet in de mogelijkheid tot realisatie van één landhuis. Een bestaande woning en een aantal bijgebouwen op het perceel blijven behouden.

Om medewerking te kunnen verlenen aan dit voornemen worden verschillende oude bouwvallige opstallen (waaronder een woning (nr.40), bewoonde treinwagons en andere bijgebouwen) gesloopt en worden de betreffende percelen (gedeeltelijk) teruggegeven aan de natuur.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Dennendonck met de hierbij behorende stukken ligt vanaf vrijdag 3 december 2010 tot en met donderdag 13 januari 2011 (zes weken) ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 09.00 uur–13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00−19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Dennendonck met de hierbij behorende stukken is (digitaal) in te zien via de website van de gemeente Hilversum (http://www.hilversum.eu/). Klik op ‘Bestemmingsplannen op internet’. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.01bp02dennendonck-on01

Zienswijzen

Gedurende de periode van zes weken dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) dienen gericht te worden aan het College van B&W van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of het inwinnen van informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw A. Laarmans-Greveling, telefoonnummer 035-6292378 (op maandag, dinsdag en donderdag).

Hilversum, 2 december 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum.

Naar boven