Hernieuwde gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan Monster Noord

Burgemeester en wethouders van Westland maken op grond van het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het bestemmingsplan Monster Noord opnieuw gedeeltelijk hebben goedgekeurd. Dit bestemmingsplan is op 24 juni 2008 door de gemeenteraad (gewijzigd) vastgesteld. Het bestemmingsplan Monster Noord is eerder door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gedeeltelijk goedgekeurd. Dit besluit is echter vernietigd door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedeputeerde Staten hebben op 12 oktober 2010 een nieuw besluit genomen.

Het door de gemeenteraad (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan wordt begrensd door de Slaperdijk, het Schelpenpad, de Haagweg, de sloot ten zuidwesten van Westerhonk, de Madeweg, de Duyvenvoordestraat, de Oudenborchstraat, de Haagweg, de Jan van Polanenstraat, de Rijnweg en de Aalscholver. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben aan de volgende onderdelen goedkeuring onthouden:

  • de door Gedeputeerde Staten gemarkeerde rode delen op de plankaart in het noordelijk deel van het plangebied gelegen tussen de Haagweg en de Slaperdijk en het gebied direct grenzend aan de sportvelden van Polanen;

  • artikel 9 lid 2.1 onder a.2 voorzover de zinsnede van dat artikel maximaal 275 woningen mogelijk maakt, zodat niet meer dan 210 woningen gebouwd kunnen worden;

  • de plankaart voor het fietspad dat aan de oostzijde van de Haagweg het plangebied van noord naar zuid doorsnijdt;

  • de archeologische vrijwaringskaart en de plankaart voor zover dit het niet openbare gedeelte van de NAM-locatie betreft.

Het besluit tot gedeeltelijke goedkeuring met de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 3 december 2010 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage.

Inzien besluit

  • Binnen de genoemde termijn zijn het besluit tot gedeeltelijke goedkeuring met de hierbij behorende stukken beschikbaar gesteld op www.gemeentewestland.nl → Wonen en Leven → Ruimtelijke plannen → Bestemmingsplannen → Vastgestelde bestemmingsplannen

  • Het besluit tot gedeeltelijke goedkeuring met de hierbij behorende stukken kunnen tevens worden ingezien bij het omgevingsloket in het gemeentekantoor te 's-Gravenzande (Van Geeststraat 1). Openingstijden:

    • maandag van 11.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

    • dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Beroep instellen

Tegen het besluit om het bestemmingsplan gedeeltelijk goed te keuren kan gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken beroep worden ingesteld door:

  • eenieder die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad en tegen het vastgestelde bestemmingsplan bedenkingen heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest;

  • eenieder die tijdig bedenkingen heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten tegen de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Tegen het besluit om gedeeltelijk goedkeuring aan het bestemmingsplan te onthouden kan gedurende de termijn van terinzagelegging (6 weken) door eenieder beroep worden ingesteld.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde afdeling.

Een beroepschrift dient te worden ingediend bij: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat ondanks het beroepschrift het goedkeuringsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Westland, 2 december 2010

Burgemeester en wethouders van Westland,

de secretaris,

M. van Beek.

De burgemeester,

J. van der Tak.

Naar boven