Bestemmingsplan Recreatieterrein Nes–Buren 2007

Heroverwegingsbesluit gedeputeerde staten van Fryslân over (eerder) besluit tot goedkeuring van bestemmingsplan Recreatieterrein Nes-Buren 2007 van de gemeente Ameland.

Burgemeester en wethouders van Ameland maken bekend dat gedeputeerde staten van Fryslân, bij besluit van 2 november 2010 (zaaknummer 00920497) wederom aan het bestemmingsplan Recreatieterrein Nes–Buren 2007 goedkeuring hebben verleend.

Het plangebied behelst een terrein met recreatiewoningen en het ligt noordelijk van de kernen Nes en Buren. Aan de westkant ligt het Nesserbos en aan de oostkant de Strandweg. Ten noorden ligt het lokale duingebied en aan de zuidkant de Zwarteweg. Dit bestemmingsplan heeft tot doel door actualisering het juridisch-planologisch kader te bieden voor enige ontwikkelingsruimte ten aanzien van de bouw van recreatiewoningen.

Gedeputeerde staten van Fryslân hebben bij besluit van 16 december 2008, zaaknummer 00798957, het door de gemeenteraad op 7 juli 2008 (gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan Recreatieterrein Nes–Buren 2007 goedgekeurd. Tegen dit besluit is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 7 juli 2010, nummer 200901177/1/R3, heeft de Raad van State het beroep van een belanghebbende ongegrond en de overige twee beroepen deels ongegrond en deels gegrond verklaard en het besluit, voor zover dat betrekking heeft op plandelen met de aanduiding ‘Nieuwbouw recreatiewoning toegestaan’ ter plaatse van de percelen Helmweg 19, Bosrand 28, Provincieweg 4, Zwarteweg 18 en 20 vernietigd omdat het niet berust op een deugdelijke motivering. Gedeputeerde staten hebben niet inzichtelijk gemaakt dat niet slechts sprake is van behoud, maar ook daadwerkelijk van een verbetering van de landschappelijke en natuurlijke kwaliteiten als bedoeld in het streekplan. Dit betekent dat gedeputeerde staten ten aanzien van het vernietigde deel van het goedkeuringsbesluit van het goedkeuringsbesluit opnieuw dienen te beslissen (heroverweging), met in achtneming van de uitspraak van de Raad van State.

Het goedgekeurde bestemmingsplan en het besluit liggen met ingang van 2 december 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Vergunningen en Toezicht in het gemeentehuis, Jelmeraweg 1 te Ballum. Het gemeentehuis is voor het publiek op werkdagen geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer R. Korvemaker van de afdeling Vergunningen en Toezicht telefoonnummer (0519) 555 526.

Tijdens deze periode kan door een belanghebbende, die tijdig bij het college van gedeputeerde staten van Fryslân een bedenking heeft ingebracht en de belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een bedenking in te brengen, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het besluit van gedeputeerde staten treedt in werking op de eerste dag na het afloop van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het goedkeuringsbesluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Ballum, 1 december 2010

A. de Hoop,

burgemeester.

R. B. van den Brink,

secretaris.

Naar boven