stcrt-2010-1911-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Stadionplein

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid maakt op grond van artikel 3.8 lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad op 16 december 2009 het bestemmingsplan Stadionplein gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding voor het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan zijn twee tijdens de vergadering van de stadsdeelraad vastgestelde amendementen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen de volgende twee aspecten:

  • De aanduiding ‘specifieke vorm van cultuur en ontspanning – kunstobject’ (sco-k) op het plein is geschrapt waardoor het kunstwerk mogelijk is op de gehele bestemming ‘V-V’ (verkeer – verblijfsgebied). De uiteindelijke plek van het kunstwerk zal in overleg met de buurt worden bepaald.

  • In het Zuidblok zijn de tweede en derde bouwlaag binnen de bestemming ‘gemengd - 2’ gereserveerd voor hotel. Wonen is alleen mogelijk door middel van een wijzigingsbevoegdheid. Het voorrang geven aan hotelontwikkeling in deze bouwlagen is in overeenstemming met het gemeentelijke hotelbeleid van november 2007.

Voorts is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in de Planregels, de Plantoelichting en de Verbeelding. Hiervoor wordt verwezen naar de Notitie Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Stadionplein.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen vanaf 12 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren Koninginneweg 1 en Karel du Jardinstraat 65, geopend op werkdagen van 7:30 tot 17:30 uur. Bovendien is ons kantoor aan de Koninginneweg op maandagavond tot 19.00 uur geopend. Ook kunt u het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit downloaden van onze website www.oudzuid.amsterdam.nl.

Tegen dit besluit kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA te Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Beroep bij de Raad van State kan worden ingesteld:

  • Door belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • Door eenieder als het gaat om een de wijzigingen die de Stadsdeelraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit van de stadsdeelraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amsterdam, 11 januari 2010

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid,

J.A.S. Boomgaardt,

secretaris.

E.J. de Vries,

voorzitter.

Naar boven