Verleend projectbesluit en bouwvergunning eerste fase ’De Posthoorn’, Noordeinde 41–43 en Noordeinde 53 te Monnickendam

Overeenkomstig artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Waterland bekend dat zij op 28 september 2010 een projectbesluit en bouwvergunning hebben verleend met toepassing van artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (nr. NL.IMRO.0852.PBKMONoord41010va02) t.b.v. het bouwplan voor het uitbreiden van het bestaande hotel restaurant ‘De Posthoorn’ met 6 hotelkamers in de Botterzaal aan het Noordeinde 41−43 en de realisatie van een parkeerterrein achter het Noordeinde 53 te Monnickendam, kadastraal bekend onder A nrs 3759, 3782 en 3391.

De ontwerpbouwvergunning eerste fase en het ontwerpprojectbesluit en bijbehorende stukken hebben gedurende zes weken van 28 mei tot 9 juli 2010 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn er drie zienswijzen naar voren gebracht. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassing van het ontwerpbesluit, wel tot enige redactionele wijzigingen.

Inzage stukken

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 3 december 2010 tot en met 14 januari 2011 ter inzage en kunnen worden ingezien:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl, die ook te bereiken via de gemeentelijke website: www.waterland.nl/digitale-ruimtelijke-plannen.

  • bij het secretariaat van de afdeling VROM, in het gemeentehuis aan de Pierebaan 3 te Monnickendam. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur, woensdag van 8.00 tot 16.00 uur en donderdag van 18.00 tot 20.00 uur;

De digitale bestandenset wordt beschikbaar gesteld op de website:

www.waterland.nl/digitale-ruimtelijke-plannen.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank Haarlem, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem door:

  • degenen die een zienswijze hebben ingebracht én belanghebbende zijn;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 bij de gemeente naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpprojectbesluit en ontwerpbouwvergunning eerste fase.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding

Het projectbesluit en de bouwvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de rechtsbank Haarlem dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Waterland, 2 december 2010

Naar boven