Herzien goedkeuringsbesluit bestemmingsplan ‘Kruiningergors’

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 16 november 2010, kenmerk PZH-2010-218392785, een herzien besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Kruiningergors’ hebben genomen. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 22 april 2008 vastgesteld en eerder bij besluit van 16 december 2008 door Gedeputeerde Staten al gedeeltelijk goedgekeurd.

Het herziene besluit heeft alleen betrekking op het perceel Maasweg 3 in Oostvoorne. De Raad van State heeft bij besluit van 28 april 2010 Gedeputeerde Staten opgedragen een nieuw besluit te nemen voor dit perceel. Met het herziene besluit is alsnog goedkeuring verleend aan de bestemmingslegging voor het perceel Maasweg 3.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 2 december 2010 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. De stukken zijn ook te downloaden van de gemeentelijke website: www.westvoorne.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘vastgesteld’. Aan de digitale versie kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die zich tijdig met bedenkingen tot het college van Gedeputeerde Staten heeft gewend en ook door een belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

De dag nadat de beroepstermijn is afgelopen, treedt het besluit van Gedeputeerde Staten in werking. De inwerkingtreding kan alleen worden voorkomen door tijdens die termijn, naast het indienen van een beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer dat het geval is, treedt het besluit van Gedeputeerde Staten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Rockanje, 1 december 2010

Burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris,

J.M.C. Postema.

De burgemeester,

P.E. de Jong.

Naar boven