Reglement Vervangingsfonds voor het schooljaar 2010–2011 gewijzigd.

Reglementswijziging Begripsbepaling Onderwijspersoneel

Het bestuur van de Stichting Vervangingsfonds voor het Onderwijs heeft naar aanleiding van een recente wijziging van de begripsbepaling ‘Personeel’ in de WPO, besloten de begripsbepaling ‘Onderwijspersoneel’ in het reglement Vervangingsfonds te wijzigen. Met deze wijziging wordt geëffectueerd dat leden van een college van bestuur met een aanstelling of benoeming, bij het Vervangingsfonds verzekerd zijn.

Artikel 1 sub 15 en artikel 23 sub B van het Reglement Vervangingsfonds voor het Primair Onderwijs voor het schooljaar 2010–2011 zullen worden aangepast. De reglementswijziging treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant. De reglementswijziging heeft terugwerkende kracht tot 1 augustus 2010. De artikelen komen als volgt te luiden:

Artikel 1 sub 15: Onderwijspersoneel

Directieleden, leraren en onderwijsondersteunend personeel in dienstbetrekking dan wel als extern personeel werkzaam bij het bevoegd gezag als hierboven bedoeld en leden van het bestuur van die scholen die zijn benoemd door een raad van toezicht als bedoeld in artikel 17c, derde lid, WPO, voor zover die leden mede zijn benoemd op basis van een arbeidsovereenkomst of een akte van aanstelling.

Artikel 23 sub B: Vervanging van bovenschools management en leden van een college van bestuur

Bij afwezigheid van bovenschools management en leden van een college van bestuur wordt vervanging eerst ten laste van het Vervangingsfonds bekostigd nadat een wachttijd van twee maanden in acht is genomen. De daadwerkelijke vervangingskosten worden betaald. Daarbij hanteert het Vervangingsfonds wel een maximumtarief tot ten hoogste de maximumschaal van directie. Conform bijlage A1 van de CAO-PO gaat het om schaal DD voor niet normfuncties.

Toelichting bij artikel 23 sub B: Vervanging van bovenschools management en leden van een college van bestuur

Bij de vervanging van bovenschools management en leden van een college van bestuur kan gebruik worden gemaakt van extern personeel dat niet in dienst is bij het bevoegd gezag.

Informatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de helpdesk van het Vervangingsfonds, telefoonnummer 045-579 81 07, of www.vfpf.nl.

Naar boven