Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan N11-Goudse Schouw

Nieuw bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders geeft conform artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan N11-Goudse Schouw. Het gebied waarop een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid, is gelegen ter plaatse van de kruising N11 en Goudse Schouw, tussen km-aanduiding 11.4 en 11.9 van de N11 in Alphen aan den Rijn.

Wat houdt het plan in?

Het plan behelst het veranderen van de gelijkvloerse kruising naar een ongelijkvloerse kruising. Hierbij wordt de bestaande afslag van de N11 richting Alphen aan den Rijn opgeheven en meer naar het westen verlegd ten hoogte van het bestaande fietspad. De bestaande inrit naar de volkstuinen wordt verlegd. Ter hoogte van de kruising van de Goudse Schouw en de Archeonlaan wordt een rotonde aangelegd. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om deze nieuwe constructie mogelijk te maken.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan op dit moment nog niet worden ingezien. Er is geen aanleiding om een onafhankelijke instantie een advies te laten uitbrengen over het voornemen een nieuw bestemmingsplan te maken.

Gelegenheid tot het inzien van het bestemmingsplan zal worden geboden gelijk met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zoals vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Dit zal in januari 2011 plaatsvinden. U kunt omstreeks die tijd reageren door het indienen van een onderbouwde zienswijze.

Tezijnertijd zullen wij bekend maken op welke wijze u precies uw zienswijze aan ons kenbaar kunt maken. Volgt u daarover de berichtgeving in het Witte Weekblad en de Staatscourant en op de gemeentelijke website, www.alphenaandenrijn.nl

In december zal tevens een informatieavond worden gehouden. Direct belanghebbenden ontvangen hierover schriftelijk bericht.

1 december 2010

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven