Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan

Uitbreiding warenhuis Vanderveen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat de gemeenteraad, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Warenhuis Vanderveen te Assen’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 2 december 2010, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving, in het stadhuis. Daarnaast kunt u bestemmingsplan raadplegen op www.assen.nl.

Het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Warenhuis Vanderveen te Assen’ heeft betrekking op gronden in het winkelkerngebied van de binnenstad van Assen. Het plangebied wordt begrensd door het Koopmansplein aan de noordzijde, de Kruisstraat aan de oostzijde en Warenhuis Vanderveen aan de zuid- en westzijde. Het doel van het voorliggende bestemmingsplan is de multifunctionaliteit van het warenhuis te vergroten door herinrichting en uitbreiding van het winkeloppervlak op de begane grond, het creëren van een multifunctionele ruimte, vergaderruimten en uitbreiding van het theatercafé.

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, samen met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven