Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kom Bathmen’

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 2 december 2010 tot en met 12 januari 2011 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en in de Openbare Bibliotheek, Schoolstraat 13 te Bathmen ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 13 oktober 2010 vastgestelde bestemmingsplan Kom Bathmen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van de geldende verouderde bestemmingsplannen in en rond Bathmen. Het bestemmingsplan Kom Bathmen heeft primair een beheersfunctie. Dat wil zeggen dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke functionele en verkeerskundige situatie voorop staat. Daarnaast zijn drie locaties uit het vastgestelde Masterplan centrum Bathmen als wijzigingsgebied opgenomen. Dat houdt in dat Burgemeester en wethouders deze gebieden kunnen wijzigen ten behoeve van een ontwikkeling die past binnen de vastgestelde kaders van het plan.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Er zijn wijzigingen aangebracht in de toelichting, in de regels en op de verbeelding van het bestemmingsplan.

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan Kom Bathmen.

U kunt het plan ook inzien op de website www.deventer.nl/bestemmingsplannen

Iemand die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het exploitatieplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven