stcrt-2010-1899-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘HOV om de Zuid’, ontwerpbouwvergunning halte Vaartsche Rijn en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het bestemmingsplan HOV om de Zuid is vanaf 28 januari 2010 niet volledig weergegeven op www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit is wel wettelijk verplicht sinds 1 januari 2010. Om deze reden wordt het bestemmingsplan opnieuw ter inzage gelegd.

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 28 januari 2010 gedurende zes weken gelijktijdig voor eenieder tervisieliggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘HOV om de Zuid’ dat de aanleg van een groot deel van de toekomstige trambaan van het Centraal Station richting De Uithof mogelijk maakt. Het bestemmingsplan loopt vanaf de Adema van Scheltemabaan parallel aan het spoor, langs de Vaartsestraat, de Pelikaanstraat, de Algemene begraafplaats Soestbergen, het Oude Houtensepad, de Algemene begraafplaats Kovelswade en Lunet II. Vervolgens loopt het traject na de onderdoorgang met de Waterlinieweg langs het spoor om daarna via een bocht naar links op de Laan van Maarschalkerweerd aan te haken. Vanaf hier loopt de trambaan via de Herculeslaan naar de Weg tot de Wetenschap en eindigt bij De Uithof;

  • de ontwerpbouwvergunning voor het bouwen van een (deel) van de halte Vaartsche Rijn;

  • ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden ingevolge artikel 83 Wet geluidhinder voor de hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan HOV om de Zuid vanwege de HOV-baan en vanwege de reconstructie van de Weg tot de Wetenschap.

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de Verordening over het coördineren van besluiten 2009 (coördinatieverordening gemeente Utrecht).

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbouwvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken met ingang van 11 februari 2010, gedurende 6 weken (dus tot en met 24 maart 2010) inzien bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26, Neudeflat (ingang Neude) Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00–13.00 uur.

  • Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur

  • Wijkcentra

    • o Wijkbureau Noordoost, F.C. Dondersstraat 1, Utrecht

    • o Wijkbureau Zuid, 't Goylaan 125, Utrecht

    • o Wijkservicecentrum Zuidwest, Marco Pololaan 71, Utrecht

      Alle open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Voorts zijn het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbouwvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden via internet, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen, in te zien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpbouwvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden indienen.

U kunt uw zienswijze niet indienen per e-mail.

Zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt uw zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan zenden aan:

De gemeenteraad

p/a StadsOntwikkeling

mevrouw L. Savelsberg

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbouwvergunning en/of ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Uw zienswijze met betrekking tot de ontwerpbouwvergunning en/of ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u richten aan:

College van Burgemeester en Wethouders

p/a StadsOntwikkeling

sectormanager Publieke Diensten

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u drie werkdagen voor het einde van de termijn van tervisielegging een afspraak maken via telefoonnummer 030-286 20 74 (mevrouw L. Savelsberg).

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbouwvergunning kunt u tot drie werkdagen voor het einde van de termijn van tervisielegging een afspraak maken via telefoonnummer: 030-286 40 37 (de heer J. Vroom).

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u tot drie werkdagen voor het einde van de termijn van tervisielegging een afspraak maken via telefoonnummer: 030-286 37 67 (de heer H. Scholtes).

Naar boven