Ontwerpbestemmingsplan Gelselaar, Dorp

Voor de kern Gelselaar geldt het bestemmingsplan ‘Gelselaar’. Dit is het belangrijkste geldende bestemmingsplan, daarnaast gelden er nog een aantal kleine bestemmingsplannen. In deze bestemmingsplannen staat hoe de percelen in Gelselaar mogen worden gebruikt.

De bestemmingsplannen moeten worden herzien, mede door de komende aanwijzing van Gelselaar als Beschermd Dorpsgezicht. Hiervoor heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan ‘Gelselaar, Dorp’ gemaakt. Bij dit ontwerpbestemmingsplan hoort ook een ontwerpbeeldkwaliteitplan dat gemaakt is voor het Beschermd Dorpsgezicht.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijlagen van 1 december 2010 tot en met 11 januari 2011 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Mondelinge zienswijzen kunt u op woensdag 15 december 2010 indienen bij de hoorzittingscommissie van de gemeenteraad. De vergadering van de hoorzittingscommissie begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo. In deze vergadering wordt geen planuitleg gegeven of een discussie gevoerd. De vergadering is alleen bedoeld voor het indienen van uw mondelinge zienswijze.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen en het Beeldkwaliteitplan zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven