Kennisgeving M.e.r.-beoordeling herinrichting Quackpolder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend het m.e.r.-beoordelingsbesluit herinrichting Quackpolder dat op 16 november 2010 is vastgesteld. Het betreft de ontwikkeling van een Natuur- en recreatiegebied gelegen in de Quackpolder.

Aangezien deze ontwikkeling niet past binnen het bestaande bestemmingsplan dient een nieuw bestemmingsplan opgesteld te worden zodat realisatie van de plannen mogelijk kan worden. Het plangebied voor het natuur- en recreatiegebied Quackpolder bevindt zich in een deel van de Quackpolder in het buitengebied van Hellevoetsluis. Het plangebied wordt begrensd door de Amnesty Internationallaan in het oosten. De Voorweg begrenst de zuidkant, het westen wordt begrensd door de Duinweg en de N57 ligt ten noorden van het plangebied maar grenst hier niet aan.

Het college heeft op grond van de m.e.r.-beoordeling besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport niet noodzakelijk is. Bij het nemen van dit besluit is rekening gehouden met de kenmerken van de activiteit, de plaats waar de activiteit wordt verricht en de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteit. Deze beslissing is genomen na overleg met de wettelijke bestuursorganen die bij of krachtens een wet moeten worden betrokken bij de voorbereiding van het betrokken besluit.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van vrijdag 26 november 2010 tot en met 6 januari 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis en is tevens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl.

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat. U kunt uw zienswijzen en bezwaren tegen dit m.er.-beoordelingsbesluit kenbaar maken in de procedure van het bestemmingsplan Quackpolder, waarin de herinrichting mogelijk wordt gemaakt.

Hellevoetsluis, 24 november 2010

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven