Vaststelling bestemmingsplannen Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend, dat de gemeenteraad op 16 november 2010 tijdens haar vergadering de volgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld;

Bestemmingsplan ‘Bouw twee Ruimte voor Ruimte woningen aan de Swolgenseweg te Tienray’ Dit bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld. NL.IMRO.1507.BPSWOLGENSEWEGRVR-VA01

Het plangebied is kadastraal bekend als Horst, sectie H nr 803 en is gelegen aan de zijde van de Swolgenseweg en de Donkerhofsteeg.

Het betreft het vastleggen van de bestemming wonen voor twee zogenaamde ‘ruimte voor ruimte woningen. Voor deze woningen is in het kader van de Wet Ruimtelijke Ordening, in het verleden een artikel 19 lid 1 vrijstellingsprocedure gevolgd.

Bestemmingsplan ‘woningbouwlocatie Raothweg te Broekhuizenvorst’

Dit bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. NL.IMRO.1507.BPBVROATHWEG-VA01

Aan de Broekhuizerweg 20 te Broekhuizenvorst was voorheen een glastuinbouwbedrijf gelegen. De gemeente heeft in 2007 deze gronden verworven. De glasopstanden zijn afgebroken en de locatie wordt nu herontwikkeld t.b.v. woningbouw. Hierbij wordt de voormalige bedrijfswoning herbestemd als burgerwoning en wordt één vrijstaande woning direct bestemd. Voor het overige deel van het plangebied is een uit te werken woonbestemming opgenomen, ten behoeve van het volgende programma (maximaal 19 woningen):

  • 3 tot 7 vrijstaande woningen;

  • maximaal 6 twee-aan-één gebouwde woningen;

  • maximaal 10 starterwoningen of 8 levensloopbestendige woningen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan

  • Het wateradvies d.d. 6 juli 2010 van het Waterschap Peel- en Maasvallei is opgenomen in de toelichting.

  • Het infiltratieonderzoek is benoemd in de toelichting.

  • De watergang ‘Smelen’ die is gelegen naast het plangebied is een primaire watergang. Deze heeft aan weerszijden een beschermingszone van vijf meter. Op deze beschermingszone is de Keur van het Waterschap van toepassing. De beschermingszone is in het bestemmingsplan opgenomen, hiertoe zijn de regels, toelichting en verbeelding aangepast.

  • Paragraaf 3.4 van de toelichting is tekstueel aangepast.

Bestemmingsplan ‘Kamplaan’

Dit bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. NL.IMRO.1507.BPHSKAMPLAAN-VA01

Ten zuiden van Hegelsom ligt het plangebied Kamplaan. Het plangebied is geheel in eigendom van de gemeente Horst aan de Maas. De gemeente is voornemens het plangebied in ontwikkeling te brengen.

In het huidige bestemmingsplan geldt voor de locatie al een woonbestemming echter ontbreken de bouwmogelijkheden in de vorm van bouwvlakken. In dit bestemmingsplan worden de nieuwe bestemmingen voor deze locatie wettelijk geregeld, waardoor bouw en gebruiksmogelijkheden ontstaan.

Er zullen de volgende woningtypen gerealiseerd worden: 4 seniorenwoningen (huur), 13 woningen in het kader van Collectief particulier opdrachtgeverschap en 5 vrije sector kavels.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan

Met de wijziging is het mogelijk om in het noordelijkste deel van het speelterrein in de toekomst een toiletgebouw/ opslagruimte op te richten.

Ter inzage

Vanaf maandag 29 november 2010 tot maandag 10 januari 2011 liggen de vastgestelde bestemmingsplannen met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage, tijdens openingsuren op het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein 6 te Horst. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.horstaandemaas.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Van 29 november 2010 tot maandag 10 januari 2011 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die degemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Horst, 25 november 2010

College van burgemeester en wethouders,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven