Ontwerpbestemmingsplan ‘OV Knoop Voorburg’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij het nieuwe ontwerpbestemmingsplan ‘OV Knoop Voorburg’ hebben opgesteld.

Plangebied

Het plangebied ‘OV knoop Voorburg’ ligt centraal in Voorburg ter hoogte van station Voorburg, direct ten westen van het oude centrum en ten noorden van de buitenplaats Hofwijck.

Aanleiding bestemmingsplan

Voor de OV-knoop rond station Voorburg is planvorming in voorbereiding om de verschillende modaliteiten beter op elkaar aan te laten sluiten. In de in voorbereiding zijnde planvorming wordt concreet uitgegaan van het realiseren van een betere looproute tussen het oude centrum van Voorburg, het station en de Binckhorst, het realiseren van een nieuw busstation onder het Prinses Marianneviaduct en een verbeterde indeling en organisatie van het parkeerterrein onder het viaduct van de A12 en de spoorlijn (inclusief P&R).

Voor het plangebied van ‘OV knoop Voorburg’ geldt momenteel één afzonderlijk bestemmingsplan. De voorgenomen maatregelen voor de OV knoop Voorburg passen (deels) niet in het momenteel geldende bestemmingsplan. Om deze opgaven planologisch mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘OV knoop Voorburg’ ligt, met ingang van maandag 29 november 2010 tot en met vrijdag 7 januari 2011, voor eenieder ter inzage bij het:

  • Servicecentrum Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam.

  • Servicecentrum Voorburg, Raadhuisstraat 47a te Voorburg.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website:

www.leidschendam-voorburg.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde periode, bestaat voor eenieder de mogelijkheid tot het zowel mondeling als schriftelijk indienen van zienswijzen. Uw zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. Via internet of mail is het niet mogelijk zienswijzen in te dienen. Wel kunt u op de gemeentelijke website een formulier vinden waarin precies wordt aangegeven welke gegevens nodig zijn voor het indienen van een zienswijze. Dit formulier kunt u ingevuld en ondertekend opsturen naar bovengenoemd adres.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw N. Beerman, te bereiken onder telefoonnummer: 070-3009048

Informatiebijeenkomst

Op maandag 6 december wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. De informatieavond wordt gehouden van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur in Huize Swaensteijn, Herenstraat 72–74 te Voorburg. Iedereen is dan van harte welkom.

Naar boven