stcrt-2010-1889-001.png Ontwerp ‘Ontwikkelingsvisie buitengebied’

Het college van Heusden maakt bekend, dat op grond van artikel 2.4 2e lid Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 17 februari 2010 het ontwerp ‘Ontwikkelingsvisie buitengebied’ gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt.

De onderhavige ontwikkelingsvisie is een nadere uitwerking van de structuurvisie en richt zich alleen op het buitengebied van de gemeente Heusden. Deze ontwikkelingsvisie beschrijft de ontwikkelingsmogelijkheden in het buitengebied, bijvoorbeeld voor uitbreiding van agrarische bedrijven, voor nevenactiviteiten en voor functieverandering van vrijkomende (voormalige) agrarische bebouwing. Anders dan de structuurvisie geeft de gemeente in deze ontwikkelingsvisie de kaders aan en stelt zich vooral faciliterend op. Het initiatief blijft in deze visie bij de bewoners en ondernemers van het buitengebied. De ontwikkelingsvisie is er juist op gericht om initiatiefnemers vooraf handvatten te bieden. De projecten op het gebied van natuur en landschap in het buitengebied zijn wel in deze ontwikkelingsvisie overgenomen omdat ze een integraal onderdeel uitmaken van de toekomstvisie op het buitengebied.

Het gebied waarop de ontwikkelingsvisie van toepassing is, is aangegeven op de bij de visie behorende verbeelding, vervat in de digitale gemeentelijke structuurvisie met identificatie: NL.IMRO.0797.SVbuitengebied-ON01.

Inzage

Het ontwerp van de ontwikkelingsvisie ligt met ingang van woensdag 17 februari 2010 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in de gemeentehuizen in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden en zijn raadpleegbaar via www.heusden.nl onder het kopje actueel/projecten. De stukken zijn ook beschikbaar gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inspraak

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of elektronisch per e-mail of mondeling een inspraakreactie omtrent het ontwerp van de ontwikkelingsvisie indienen bij het college van Heusden. Een schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar het college van Heusden, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Uw reactie per e-mail kunt u zenden aan info@heusden.nl t.a.v. de heer H. de Kort. Indien u mondeling wilt reageren, kunt u contact opnemen voor een afspraak met de heer H. de Kort, telefoonnummer (073) 513 17 89. Daarnaast vindt op dinsdagavond 23 februari 2010 een bijeenkomst plaats waarbij de gemeente een toelichting op de visie geeft. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur in het gemeentehuis in Vlijmen.

Overige informatie

Indien u meer informatie wilt over de planprocedure kunt u hiervoor ook een afspraak maken.

Naar boven