Kennisgeving ontwerpprojectbesluit Pieter Stuyvesantweg 67 te Sonnega, bouw serrestal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerpprojectbesluit voor het perceel Pieter Stuyvesantweg 67 te Sonnega (bouw serrestal) met ingang van donderdag 2 december 2010 gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis, Griffioenpark 1 te Wolvega, voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerp is ook via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Het ontwerpprojectbesluit bestaat uit een verbeelding (plankaartje), een ruimtelijke toelichting en een inpassingsplan.

Op 9 juni 2010 is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van een serrestal op het perceel Pieter Stuyvesantweg 67. De stal is vanwege de ronde kapvorm in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied. Het bestemmingsplan schrijft een schuine kap voor. Vanwege de strijd met het bestemmingsplan kan de bouwvergunning alleen worden afgegeven nadat ook een projectbesluit is verleend.

Voorafgaand aan de huidige besluitvorming heeft het voorontwerpprojectbesluit ter visie gelegen voor inspraak en is het plan toegestuurd naar instanties voor overleg. Tijdens deze periode zijn geen reacties binnengekomen.

Het ontwerpprojectbesluit kan nu gedurende de voornoemde termijn van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen via tel: 0561-691383.

Met inachtneming van de eventueel ingediende reacties zal het college na verstrijking van genoemde termijn beoordelen of het projectbesluit en de bijbehorende bouwvergunning kunnen worden verleend.

Naar boven