stcrt-2010-1887-001.png Ontwerpuitwerkingsplan ‘1e Uitwerking Woensel buiten de Ring I 2004 (Spilcentrum Rapenland)’

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat zij het het ontwerpuitwerkingsplan ‘1e Uitwerking Woensel buiten de Ring I 2004 (Spilcentrum Rapenland)’ gewijzigd hebben vastgesteld. De wijziging betreft de omzetting van de aanduiding ‘onderdoorgang’ in de term ‘loopbrug’ op de plankaart en in de voorschriften. Het uitwerkingsplan ligt met ingang van 11 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage.

Het uitwerkingsplan voorziet in de realisatie van vervangende nieuwbouw voor basisschool Rapenland en de uitbreiding tot Spilcentrum Rapenland. De locatie is gelegen aan de Generaal van Heutszlaan/Generaal Marshallweg te Eindhoven.

De bedoeling is om het gebouw van de huidige basisschool Rapenland, aan de Generaal van Heutszlaan 28, te Eindhoven inclusief gymzaal, volledig te slopen. Op dezelfde plaats zal een nieuw gebouw gerealiseerd worden ten behoeve van de basisschool, alsmede buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, kinderopvang en een nieuwe gymzaal. Via een loopbrug over het Generaal Boreelpad zal een in het huidige park te bouwen paviljoen worden verbonden. In het vigerende bestemmingsplan Woensel buiten de Ring I 2004 is ten behoeve van het spilcentrum een uitwerkingsbevoegdheid (ex. artikel 11 Wet op de Ruimtelijke Ordening) opgenomen.

Het uitwerkingsplan ‘1e Uitwerking Woensel buiten de Ring I 2004 (Spilcentrum Rapenland)’ ligt met ingang van 11 februari 2010 tot en met 24 maart 2010 ter inzage op werkdagen tijdens openingsuren bij

  • a. het informatiecentrum van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven;

  • b. de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven.

Openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur.

U kunt het ontwerpuitwerkingsplan ook raadplegen op www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Gedurende deze termijn van ter visie legging kan een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan bij het college kenbaar te maken, beroep instellen.

Het beroep kan worden ingesteld door het indienen van een gemotiveerd beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. In het beroepschrift dient tenminste het volgende te worden opgenomen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u beroep maakt en de reden(en) van uw beroep. U dient uw beroepschrift ook te ondertekenen.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit, en daarmee het uitwerkingsplan, niet. Daarom kunt u als u een spoedeisend belang heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook beroep heeft ingesteld. U moet een kopie van het beroepschrift meesturen. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven