Bestemmingsplan ‘Het Gilde St. Catharina en St. Joris’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (vastgesteld met ambtshalve wijzigingen t.o.v. ontwerp)

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Het Gilde St. Catharina en St. Joris’ met IDN: NL.IMRO.0796.0002091-1401 met bijbehorende stukken, dat op 12 oktober 2010 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld, met ingang van 29 november 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit bestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl/rp/vastgesteldbestemmingsplan-hetgildestcatharinaenstjoris en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden in het Stadskantoor.

Gebied

Het bestemmingsplan 'Het Gilde St. Catharina en St. Joris' heeft betrekking op het gebied ten westen van de wijk De Groote Wielen en de buurt de Overlaet in Rosmalen. De globale begrenzing van het gebied is:

  • de Empelseweg aan de westzijde;

  • tuincentrum Intratuin aan de noordzijde;

  • de Blauwe Sluisweg aan de oost- en zuidzijde.

In het bestemmingsplan is het volgende opgenomen: de realisering van een terrein met een verenigingsgebouw, masten met schietdoelen, jeu de boulesbanen en parkeerplaatsen voor Het Gilde St. Catharina en St. Joris.

Nieuw terrein op andere plaats

Het huidige terrein (met verenigingsgebouw, masten met schietdoelen en jeu de boulesbanen) van het Gilde St. Catharina en St. Joris ligt aan de Tivoliweg in Rosmalen. Vanwege de omlegging van de Zuid-Willemsvaart, moet de Tivoliweg worden verlegd. Het huidige terrein van het Gilde aan de Tivoliweg kan daarom niet worden gehandhaafd. Een nieuw terrein op een andere plaats is noodzakelijk.

Reageren op het plan

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk en gemotiveerd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend alsmede die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 26 november 2010

Naar boven