Goedkeuring wijzigingsplan ‘Tulip Garden’ (ex artikel 11 WRO oud) van het bestemmingsplan Zandzoom en besluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 11, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO oud), artikel 83 en 110 van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het bij hun besluit van 4 juli 2010 vastgestelde wijzigingsplan ‘Tulip Garden ex artikel 11 WRO (oud) van het bestemmingsplan Zandzoom door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland is goedgekeurd bij besluit van 27 september 2010 (nr. 2010-56387), verzonden op 29 september 2010. Tevens hebben burgemeester en wethouders van Heiloo in dit verband bij besluit van 22 juni 2010, op grond artikel 83 en 110 van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden voor geluid zoals bedoeld in deze wet.

Inhoud van het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de locatie Kapellaan 2–126, gelegen ten westen van het Golden Tulip Hotel. Op de betreffende locatie zijn drie gebouwen met 63 recreatieappartementen gesitueerd. Door middel van het wijzigingsplan is op deze locatie de wijziging van de bestemming van de appartementengebouwen achter het hotel in een bestemming ‘gemengd gebied’ mogelijk gemaakt. Dit is de bestemming die ook rust op de aangrenzende percelen aan de Kennemerstraatweg. Binnen de bestemming ‘gemengd gebied’ zijn de functies wonen, verkeer en verblijf, groenvoorzieningen en water en openbare nutsvoorzieningen begrepen. Op deze wijze wordt de permanente bewoning van de appartementen gelegaliseerd.

Hogere grenswaarden

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat, als gevolg van het wegverkeer op de Kennemerstraatweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidbelasting is echter lager dan de, in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. In verband hiermee zijn voorafgaand aan de vaststelling van het wijzigingsplan door het college van burgemeester en wethouders hogere grenswaarden vastgesteld. Het college heeft in dit geval besloten voor het wijzigen van de bestemming van 13 woningen binnen het wijzigingsplan op grond van de wettelijke mogelijkheden een hogere waarde voor geluid vast te stellen van 53 dB gelegen in de geluidzone van de Kennemerstraatweg. Met het wijzigingsplan ligt daarom het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden ter inzage.

Ter inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het wijzigingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden voor geluid met ingang van 25 november 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het wijzigingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden zijn ook digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.heiloo.nl, bij ‘Buurt’ onder ‘Ruimtelijke Ordening’ en bij ‘Bestemmingsplannen’.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij het college van burgemeester en wethouders;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden treden in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heiloo, 24 november 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo.

Naar boven