Ontwerpbestemmingsplan ‘Dorp Voorhout’

NL.IMRO.1525.BP2008VHT08001-0301

Toelichting ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan vervangt een aantal verouderderde bestemmingsplannen. Het plan omvat het woongebied tussen de spoorlijn en de Leidsevaart in Voorhout en het Broederhuis Nieuw Schoonoord en het Teylingercollege. Tevens hoort het sport- en recreatiegebied ‘Elsgeest’ in het zuidwesten tot het plangebied. Aan de noordzijde wordt het gebied begrensd door agrarisch gebied.

Een voorontwerp van het bestemmingsplan heeft voor inspraak ter inzage gelegen. Inspraakreacties en ambtshalve aanpassingen hebben tot gevolg gehad dat in het ontwerpbestemmingsplan verschillende wijzigingen zijn doorgevoerd.

Inhoud bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan gaat grotendeels uit van de bestaande situatie. Bouw- en gebruiksregels zijn in het plan geactualiseerd.

Een nieuwe ontwikkeling die het bestemmingsplan mogelijk maakt is een renovatie en uitbreiding van het ‘servicecomplex’ Park Overbosch, hoek Herenstraat/Leidsevaart. Ook is de door de gemeenteraad vastgestelde ‘stedenbouwkundige/functionele visie Herenstraat’, vertaald in het bestemmingsplan. Dit houdt onder andere in dat er voor diverse percelen in de Herenstraat in het bestemmingsplan een wijzigingsmogelijkheid wordt opgenomen. Een toename aan bouwmassa en uitbreiding winkeloppervlak in een deel van de Herenstraat wordt hiermee mogelijk gemaakt. Op het perceel van de voormalige ‘Pluslocatie’ in de Herenstraat is een wijzigingsmogelijkheid opgenomen voor een nieuwe ontwikkeling van (een combinatie van) woningbouw, kantoren en/of maatschappelijke voorzieningen.

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (plankaart), planregels en een toelichting, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van vrijdag 26 november 2010 tot en met donderdag 6 januari 2011 voor een ieder ter inzage ligt.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij het Contactcentrum in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 te Sassenheim.

(De openingstijden van het Gemeentekantoor zijn maandag 8.30 uur–13.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.)

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de website van de gemeente Teylingen (www.teylingen.nl) staat een rechtstreekse link naar dit digitale plan. Deze link is te vinden via het kopje ‘plannen en projecten’, de kern ‘Voorhout’ en vervolgens bij de tekst van het betreffende bestemmingsplan.

Naast een link naar het digitale plan vindt u op de website van de gemeente Teylingen ook een link naar de authentieke digitale bestanden en naar de analoge versie van het ontwerpbestemmingsplan (als pdf-bestand).

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijze

Binnen de termijn, dat het plan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 0252-783 300.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw van de afdeling Ruimte.Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0252-783 300. Is zij niet aanwezig, dan kunt u vragen naar Koos van Kampen of Frans van Leeuwen.

Voorhout, 25 november 2010

Burgemeester en wethouders van Teylingen.

Naar boven