Voorstel tot aanwijzing gronden plangebied Stadscentrum-Oost in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten

Vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 23 november 2010 hebben besloten de raad van de gemeente Zoetermeer voor te stellen om op grond van artikel 5 Wvg gronden, die gelegen zijn in het plangebied Stadscentrum-Oost aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het plangebied is gelegen tussen de bioscoop, het Stadstheater, de RandstadRailhalte Stadhuis, de Reimsstraat en de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer. De percelen zijn nader aangegeven op de bij ons voorstel behorende kaart en lijst van aangewezen percelen.

Inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verder bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren en zakelijk gerechtigden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 6 december 2010 bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer voor een ieder kosteloos ter inzage.

De openingstijden van deze afdeling zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Voor een mondelinge toelichting en inzage buiten de genoemde uren kunt u telefonisch een afspraak maken mevrouw Y. Kosters onder nummer 14 079.

Inwerkingtreding aanwijzing

De aanwijzing treedt in werking op 26 november 2010, te weten een dag na publicatie van bovenstaand besluit in de Staatscourant, voor een periode van 3 maanden.

Rechtsgevolg

Het rechtsgevolg van de aanwijzing is dat de eigenaren en zakelijk gerechtigden van de in het voorstel aangewezen gronden, wanneer zij de eigendom en/of het zakelijk recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Zoetermeer te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 6 december 2010, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 15, 2700 AA te Zoetermeer. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Degene die het bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen indienen bij de President van de Rechtbank te ’s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 AH ’s-Gravenhage.

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om gedurende de bovengenoemde periode van 6 december 2010 tot en met 17 januari 2011 bij voorkeur schriftelijk zienswijzen omtrent het plan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de Raad van de gemeente Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer, onder vermelding van het kenmerk ‘Vestiging voorkeursrecht Stadscentrum-Oost’.

Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient u tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de termijn van terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met mevrouw Y. Kosters via telefoonnummer 14 079.

Zoetermeer, 23 november 2010

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven