Ontwerpbestemmingsplan Oost

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 25 november 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Oost’ met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage ligt.

Aanleiding

In het kader van de actualisering van bestemmingsplannen is een nieuw bestemmingsplan ‘Oost’ ontwikkeld. Doel van het actualiseringstraject is te komen tot juiste juridische kaders die inspelen op de huidige situatie. Met dit plan wordt een beoogd een conserverende regeling te bieden voor het grootste gedeelte van het plangebied: de bestaande woonwijken.

Plangebied

Aan de zuidkant wordt het plangebied begrensd door de Couwenhovenstraat, aan de oostkant door de Hogebanweg en aan de noordkant door de Horvathweg. Aan de westkant wordt de plangrens gevormd door de Singel en de achterzijde van de bebouwing aan de Broersvest.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 25 november 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel.

Naar boven