Ontwerpbestemmingsplan ´Diverse ontwikkelingen Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Diverse ontwikkelingen Buitengebied’ met ingang van 25 november 2010 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Ridderstraat 250. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan Diverse ontwikkelingen Buitengebied bevat zeven locaties die van bestemming wijzigen. De volgende locaties maken gebruik van het beleidskader ‘Vrijgekomen Agrarische Bebouwing’ om voor voormalig agrarische bedrijven een extra woning en de bestemming Wonen toe te kennen, in ruil voor de sloop van agrarische bebouwing. Het gaat hier om de locaties: Goilberdingerdijk 44, Lange Dreef (nabij nummer 8) en Hamseweg 5.

Voorts zijn er twee locaties waarvoor de bestemming wijzigt ten behoeve van het behoud van een monument. Deze locaties zijn: Goilberdingerdijk 37, Achterweg 7 en het fort Werk aan het Spoel.

Op het perceel Oudaseweg 5 van het voormalige melkveebedrijf wordt de bestemming ‘agrarisch- paardenhouderij toegekend.

Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder bevoegd schriftelijk of mondeling (tijdens kantooruren) zienswijzen naar voren te brengen bij de Raad van de gemeente Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak maken met onze medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, bereikbaar onder het telefoonnummer 0345-477 881.

Naar boven