Bestemmingsplan woon-werkcombinatie Rijksweg 119 a en b en agrarisch perceel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2010 het bestemmingsplan woon-werkcombinatie Rijksweg 119 a en b en agrarisch perceel heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan woon-werkcombinatie Rijksweg 119 a en b en agrarisch perceel heeft betrekking op het erf rond de woning Rijksweg 119 a en b en een stuk buitengebied in het noorden van de gemeente, grenzend aan de gemeente Loppersum.

Het plan maakt het realiseren van drie woon-werk eenheden op het perceel Rijksweg 119 a en b mogelijk en het herstelt de agrarische bestemming waaraan door de provincie aan het geldende bestemmingsplan 2004 goedkeuring was onthouden.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat van 22 oktober 2009 tot en met 2 december 2009 ter inzage heeft gelegen, door:

  • a. een toelichting over het aantal te bouwen woningen in de gemeente toe te voegen;

  • b. regels over bestaande bouwhoogtes toe te voegen;

  • c. een verbod op reclamemasten hoger dan 6 m toe te voegen;

  • d. een verbod van agrarische bouwwerken buiten de agrarische bouwpercelen toe te voegen;

  • e. verruiming van de lijst met toegelaten bedrijvigheid;

  • f. verandering in de aanduidingen op de plankaart voor een beter onderscheid wonen werken.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 25 november tot en met 6 januari 2011 ter inzage in het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke openingstijden. Het plan kan in pdf-formaat in de categorie ‘nieuws / persberichten’ worden gedownload van de site www.tenboer.nl

De kaart met klikbare gegevens vindt u op http://www.tenboer.nl/digitale-balie/digitale-bestemmingsplannen. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/TenBoer/plannen.

Vanaf 25 november kan tot en met 6 januari 2011 tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Naar boven