Bestemmingsplan ‘Da Costastraat 26’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Da Costastraat 26’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Thans liggen het raadsbesluit R.nr. 61.2 van 28 oktober 2010, de bijbehorende Staat van Wijzigingen, alsmede het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Da Costastraat 26’ met ingang van donderdag 25 november 2010 gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Industrieweg 9, maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren van 8.30–17.00 uur.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn tevens in digitale vorm, in PDF-formaat, in te zien op de gemeentelijke website via onderstaande link: www.vlaardingen.nl/bekendmakingen (klik op bestemmingsplannen en vervolgens op bestemmingsplannen (24-11-2010)).

Ook is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ‘Da Costastraat 26’ is een zogenaamd ‘postzegel-bestemmingsplan’ dat de nieuwbouw van de dr. H. Bavinckschool op de dezelfde lokatie mogelijk maakt (na sloop van het huidige gebouw). Het plangebied wordt achtereenvolgens begrensd door de Da Costastraat, Van der Driftstraat en de Burgemeester Pruissingel.

In het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp een aantal ambtshalve wijzigingen aangebracht. Deze hebben met name betrekking op enkele planregels, welke zijn geactualiseerd en waarbij een standaardisatie is overgenomen die inmiddels ook bij andere bestemmingsplannen in Vlaardingen is gehanteerd. Alle wijzigingen zijn in detail beschreven in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van 25 november 2010 tot 6 januari 2011, kan tegen het vaststellingsbesluit van 28 oktober 2010 beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Aangezien echter tegen het ontwerpbestemmingsplan tijdens de periode van terinzageligging van 24 juni t/m 4 augustus 2010 bij de raad geen zienswijzen zijn ingediend, kan tegen het vaststellingsbesluit alleen beroep worden ingesteld door:

  • a. Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig art. 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • b. Voorts door eenieder ten aanzien van de wijzigingen zoals die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht (zie Staat van Wijzigingen).

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 23 november 2010

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven