Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘’t Ven fase 5, herziening Dotterbloem’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het op 30 september 2010 door de gemeenteraad van de gemeente Veghel gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘’t Ven fase 5, herziening Dotterbloem’ met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt van 09.00 tot 13.00 uur in het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 2 en van Erp, Den Uil 1. Tevens is het bestemmingsplan als PDF beschikbaar op www.veghel.nl en is het bestemmingsplan is elektronisch raadpleegbaar (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE05ac100000BP2010-VG01

De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via

ftp://ro.veghel.nl/plannen/NL.IMRO.0860.VE05ac100000BP2010-/NL.IMRO.0860.VE05ac100000BP2010-VG01/

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid een plan van 37 grondgebonden woningen op de locatie ten noorden van het MFA op het Vlasven te Veghel te realiseren. Deze herziening is noodzakelijk om beter te kunnen aansluiten bij de actuele marktvraag. Het huidige bestemmingsplan voorzag niet in de mogelijkheid om ter plaatse grondgebonden woningen te bouwen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • Het verlagen maximaal toegestane bouwhoogte aan de zijde van de woningen aan het Vlasven zodat de kans op inkijk en vermindering van uitzicht beperkt wordt;

  • Het opnemen van de mogelijkheid om parkeervoorzieningen aan te leggen in de strook tussen het Vlasven en het nieuwe plan zodat er ruimschoots aan de parkeernorm kan worden.

Binnen deze termijn kan beroep tegen het Raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen.

  • Eenieder, voor zover het de bij vaststelling door de Raad aangebrachte wijziging betreft.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Veghel, 24 november 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven