Vaststelling Provinciaal inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 8 oktober 2010 met toepassing van artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening het Provinciaal inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg hebben vastgesteld. Provinciale Staten hebben het inpassingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan. De wijzigingen zijn met name tot stand gekomen op basis van de binnengekomen zienswijzen en in de vorm van de Nota van Wijzigingen bij de besluitvorming betrokken.

Het inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg voorziet in de juridisch-planologische basis van de Buitenring Parkstad Limburg.

De Buitenring Parkstad is een verbindingsweg van provinciaal en regionaal belang waarvan het tracé is gelegen in de gemeenten Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Nuth, Onderbanken, Brunssum en Schinnen. Het betreft een volledige ringweg rondom de regio Parkstad Limburg. De Buitenring wordt een weg met 2x2-rijstroken en een maximaal toegestane snelheid van 100 kilometer per uur. De Buitenring Parkstad Limburg zal worden gerealiseerd door nieuwe weggedeelten aan te leggen en bestaande wegen op te waarderen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het Provinciaal inpassingsplan (met bijbehorende stukken) liggen voor iedereen ter inzage met ingang van donderdag 25 november 2010 tot en met donderdag 6 januari 2011.

  • in de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 08.30–12.00 uur en van 13.00–16.30 uur;

  • in de gemeentehuizen van Heerlen, Landgraaf, Schinnen, Brunssum, Kerkrade, Nuth, en Onderbanken op de aldaar gebruikelijke wijze en tijden;

  • op het kantoor van regio Parkstad Limburg, CBS-weg 2 te Heerlen, op de aldaar gebruikelijke wijze en tijden.

In Duitsland, tijdens kantoortijden:

  • bij de Landrat des Kreises Heinsberg, Valkenburger Strasse 45, D-52525 HEINSBERG;

  • bij de Städteregion Aachen, Zollernstrasse 10, D-52070 AACHEN, Abteilung Raumplanung;

  • bij de Stadt Aachen, Lagerhausstrasse 20, 52058 Aachen, FB61 Stadentwicklung und Verkehrsanlagen.

Het vaststellingsbesluit en het Provinciaal inpassingsplan (met bijbehorende stukken) zijn tevens vanaf donderdag 25 november te raadplegen op www.buitenring.nl en www.limburg.nl. Bovendien treft u het inpassingsplan aan op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht omtrent het ontwerp-inpassingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht op het ontwerp-inpassingsplan, kunnen ook beroep instellen. Het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan bevat wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan. Door belanghebbenden kan ook ten aanzien van deze wijzigingen beroep worden ingesteld.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage

Informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Op het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mevrouw mr. T.C. van der Meulen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 043-389 7342.

Naar boven