Vaststelling exploitatieplan Lelystad-Larserknoop

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lelystad maken op grond van artikel 6.14 lid 2 van de Wet op de ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 25 november 2010 gedurende zes weken in het Infocentrum van de Stadswinkel aan de Meent 14 te Lelystad voor belanghebbenden ter inzage ligt het door de gemeenteraad bij besluit van 28 september 2010 gewijzigd vastgestelde exploitatieplan ‘Lelystad-Larserknoop’.

Bepaalde onderdelen van het exploitatieplan zijn gelet op het bepaalde in artikel 10 lid 2 sub b van de Wet openbaarheid bestuur niet openbaar. Deze niet openbare delen liggen niet ter inzage.

Het exploitatiegebied van het exploitatieplan Lelystad-Larserknoop omvat een tweetal delen van het plangebied van het bestemmingsplan Lelystad-Larserknoop, waarbinnen genoemd bestemmingsplan de ontwikkeling van bedrijven en kantoren met bijbehorende voorzieningen voorziet. De bestaande bedrijven op het bedrijventerrein Larserpoort en de te handhaven agrarische gronden zijn niet begrepen in het exploitatiegebied van het exploitatieplan Lelystad-Larserknoop.

De exacte begrenzing van het exploitatiegebied is weergegeven in het exploitatieplan. De navolgende kadastrale percelen c.q. gedeelten van percelen zijn gelegen in het exploitatiegebied:

Gemeente Lelystad kadastraal bekend sectie B nummers 83, 84, 115, 118, 119, 120, 123, 124, en 125.

Het exploitatieplan geeft inzicht in de voorgenomen werken en werkzaamheden, de nutsvoorzieningen en de inrichting van het openbaar gebied. Het geeft ook regels en eisen hiervoor. Voorts bevat het ontwerp van het exploitatieplan een exploitatieopzet. Deze opzet is de basis voor het verhaal van de kosten van de grondexploitatie.

Het exploitatieplan zal jaarlijks of zoveel eerder als nodig worden herzien.

Het exploitatieplan heeft alleen betrekking heeft op die gebieden binnen het bestemmingsplan die op basis van dat bestemmingsplan in exploitatie genomen zullen worden.

Wijzigingen bij vaststelling

Het exploitatieplan Lelystad-Larserknoop is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp-exploitatieplan Lelystad-Larserknoop dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn het gevolg van ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Het betreft samengevat de volgende wijzigingen:

De planregels

Aanpassen planregels Exploitatieplan (deel B1)

Artikel 3.2.1

De Nota Inkoopbeleid Gemeente Lelystad van 28 oktober 2009 dat als bijlage 6 onderdeel uitmaakt van dit exploitatieplan.’ vervalt.

Artikel 5.5: Raming van de opbrengsten

De tabel opbrengsten per eigenaar is ter verduidelijking vervangen.

De tekst onderaan de deze tabel op pagina 15 vervalt.

Artikel 5.6: faseringen en koppelingen

In verband met een verkeerde verwijzing naar de eigenaar van enkele percelen, is de tekst onderaan de tabel op pagina 16 vervangen.

Toelichting

Aanpassen Toelichting Exploitatieplan (deel B2)

Hoofdstuk 3.2 punt 3 bovenaan bladzijde 15: De Nota Inkoopbeleid Gemeente Lelystad van 28 oktober 2009.’ vervalt.

Bijlage 6: Nota Inkoopbeleid Gemeente Lelystad van 28 oktober 2008 vervalt.

Ambtshalve wijzigingen

Deze wijzigingen hebben betrekking op enkele onnauwkeurigheden die na de terinzagelegging van het ontwerp-exploitatieplan zijn geconstateerd.

Voor een volledige weergave van de wijzigingen wordt verwezen naar het Overzicht wijzigingen bij de vaststelling van het exploitatieplan Lelystad-Larserknoop. Deze nota maakt deel uit van het raadsbesluit tot vaststelling van het exploitatieplan en is bij de terinzage liggende stukken gevoegd.

Binnen 4 weken nadat het exploitatieplan is vastgesteld, zullen de eigenaren van gronden in het exploitatiegebied ingevolge artikel 6.14 lid 2 Wro worden geïnformeerd.

Voorts is gelijktijdig met de vaststelling van het exploitatieplan een bestemmingsplan ‘Lelystad-Larserknoop’ gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan ligt gelijktijdig met het exploitatieplan ter inzage.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan ‘Lelystad-Larserknoop’ met bijbehorende stukken – voor zover openbaar – liggen met ingang van 25 november 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage in de Stadswinkel aan De Meent 14. te 8224 BR Lelystad. De Stadswinkel is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Lelystad (www.lelystad.nl).

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroepschrift moet door de indiener zijn ondertekend en bevat ten minste:

  • naam en adres indiener

  • de dagtekening van het besluit;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld;

  • de gronden waarop het beroep berust.

U wordt verzocht tevens een kopie van het bestreden besluit mee te zenden.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Lelystad, 24 november 2010

Burgemeester en wethouders van Lelystad.

Naar boven