Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom, aanvulling 1’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Bebouwde kom, aanvulling 1, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 30 september 2010 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Bebouwde kom, aanvulling 1 elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het betreft een zogenaamd parapluplan voor de kernen van Veghel waarin geregeld wordt hoeveel mensen die geen huishouden vormen samen in een woning mogen wonen. Het plan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld waardoor in een straal van 75 meter maximaal 1 ontheffing verleend kan worden ten behoeve van de huisvesting van 4 mensen die geen huishouden vormen.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met Marc Douma of Gerard Verhoeven van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 0413-386404.

Veghel, 24 november 2010

Burgemeester en wethouders van Veghel.

Naar boven