Vaststelling bestemmingsplan ‘Drieëndijk 1a/1b te Heenvliet’

Burgemeester en wethouders van Bernisse maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 12 oktober 2010 bestemmingsplan NL.IMRO.0568.BNSHNVDND012009-0900 met betrekking tot de percelen Drieëndijk 1a/1b te Heenvliet gewijzigd heeft vastgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op de voorgenomen bedrijfsuitbreiding van Dick Klok Cultuurtechniek op het perceel Drieëndijk 1 b te Heenvliet, kadastraal bekend als gemeente Bernisse, sectie E, nrs. 167, 168, 169, 170, 171 (ged.). De geplande bedrijfsuitbreiding zal het intensieve veehouderijbedrijf gaan vervangen en houdt een herindeling van het bestaande perceel (1a) in. Ingevolge het bestemmingsplan wordt tevens een nieuwe bedrijfswoning mogelijk gemaakt.

De wijziging heeft betrekking op de aanpassing van de regels behorende bij het bestemmingsplan aan de op 1 oktober 2010 in werking getreden Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 25 november 2010 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien via www.gemeentebernisse.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de hiervoor genoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Bernisse;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijzen op het ontwerpplan naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven