Vaststelling bestemmingsplan ‘Kreken van Nibbeland, Plandeel Zuid, Fase 1’

Burgemeester en wethouders van Bernisse maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 12 oktober 2010 het bestemmingsplan NL.IMRO.0568.BNSZLDKVN0120-0901, bekend als ‘Kreken van Nibbeland, Plandeel Zuid, Fase 1’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied beslaat het grondgebied in de kern Zuidland, ten noorden van het provinciaal fietspad nummer 72 en ten westen van de Beeldsweg.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van woningen binnen voornoemd plangebied mogelijk.

De wijziging heeft betrekking op het verlagen van de toegestane maximale goot- en bouwhoogte van de gronden binnen het plangebied, welke direct grenzen aan het perceel Beeldsweg 10.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 25 november 2010 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien via www.gemeentebernisse.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de hiervoor genoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Bernisse;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde beroepstermijn van zes weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet.

Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen echter ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Als binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven