Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Schaesberg-Noord’

Omschrijving

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Schaesberg-Noord’ ter inzage ligt.

Het gebied wordt globaal begrensd door de Heerlenseweg, de Pasweg, de Moltweg, de Krijgersberglaan, de Boomweg en de gemeentegrens aan de Heerlense zijde. Voor het betreffende plangebied zijn de meeste vigerende bestemmingsplannen verouderd, voor een deel van het gebied is thans een hoofdzakenplan vigerend. Voor dit plangebied dient een geactualiseerd bestemmingsplan in procedure gebracht te worden. Het bestemmingsplan 'Schaesberg Noord' kan worden aangemerkt als een conserverend bestemmingsplan, dat wil zeggen dat de bestemmingen in het vigerende bestemmingsplan veelal gehandhaafd zullen blijven. Daarnaast zullen bouwplannen welke met een vrijstelling zoals bedoeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening mogelijk zijn gemaakt, in het bestemmingsplan worden opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 25 november 2010 tot en met 5 januari 2011 ter inzage bij de balie Grondgebied van de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 1 te Landgraaf (openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-12.30 uur en donderdag tevens van 14.00-17.00 uur). Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website; www.landgraaf.nl / beleidsstukken / bestemmingsplannen / ontwerp. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Wenst u liever mondeling uw zienswijze in te dienen, dan dient u hiertoe binnen de bovengenoemde termijn een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 045-5695374.

Naar boven