Ontwerpbestemmingsplan Hooijkaas

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 24 november 2010 tot en met 4 januari 2011 het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorend beeldkwaliteitsplan Hooijkaas ter inzage ligt. Het plan ligt ter inzage bij de Afdeling Vrom, Haven 37 te Schoonhoven en is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via een directe link op de gemeentelijke website www.schoonhoven.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het mogelijk maken van realisatie van woningbouw. In het plan worden 27 grondgebonden en gestapelde woningen mogelijk gemaakt. Het plangebied omvat het gebied tussen Het Klooster, de Korte Dijk en de Molenstraat en het gebied tussen de achtertuinen van de Korte Dijk 14 t/m 22 (even) en de zuidelijke perceelsgrens van Het Klooster 2.

In het beeldkwaliteitsplan worden richtlijnen gegeven voor de gewenste beeldkwaliteit. Het beeldkwaliteitsplan vormt een aanvulling op de welstandsnota en zal worden gebruikt als leidraad en toetsingskader voor bouwplannen binnen het gebied en de inrichting van het openbaar gebied aldaar.

Gedurende genoemde periode van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorend beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad, Postbus 504, 2870 AH Schoonhoven.

Naar boven