Vaststelling bestemmingsplan, bouwvergunning en besluit hogere grenswaarde ‘Dorpshart Leimuiden Noordzijde’

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8, resp. 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Dorpshart Leimuiden Noordzijde’ op 15 november 2010 door de gemeenteraad van Kaag en Braassem is vastgesteld. Op 16 november 2010 is de bijbehorende bouwvergunning door het college van B en W verleend. In verband met overschrijding van de toegestane geluidsbelasting heeft het college van B en W op 9 november 2010 een besluit hogere grenswaarde genomen voor de in het plangebied liggende woningen.

Het bestemmingsplan, de daarbij behorende bouwvergunning en het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van donderdag 25 november 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Er is sprake van een gecoördineerde procedure (d.w.z. bestemmingsplan en bouwvergunning doorlopen tegelijk de procedure).

Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van 15 eengezinswoningen, een horecagelegenheid, 10 appartementen en dienstverlening in het gebied tussen de Grietpolderweg, Noordeinde en de Dokter Stapenseastraat.

De bouwvergunning betreft de 15 eengezinswoningen, de dienstverlening en 8 appartementen.

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

De genoemde besluiten treden in werking op 7 januari 2011, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met of een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

24 november 2010

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem.

Naar boven